The beginning

ABOUT ME

Att fånga  min omgivning, människor och äventyr på bild har alltid vara något jag brinner för, att få uttrycka min kreativa sida med en kamera har alltid varit mycket enklare för mig än på något annat sätt. 

Min dröm i flera år nu har varit att få vara helt fri från en fast arbetsplats,  en fast plats. 

 

I början av år 2018 så bestämde jag mig för att sluta vifta bort min dröm som om det vore omöjligt och istället börja tro på den. Så jag köpte allt jag behövde och började fota massa porträtt av vänner och bekanta. 

Det roliga är att om någon hade frågat mig i den perioden vad för slags fotograf jag skulle vilja bli så hade jag aldrig sagt bröllopsfotograf, 

det var inte alls vad jag hade i tankarna. 

I juni samma år tänkte jag att jag skulle testa att fota ett bröllop för att se om det skulle kunna vara ”My cup of tea”.  

Jag blev helt freaking förälskad och vill nu ha bröllop som ett av mina fokusområden. 

Elahava

Meaning

Så ni undrar säkert varför Elahava?

Jag har haft väldigt svårt med vilket namn som skulle få identifiera min verksamhet. 

Mitt eget namn var egentligen aldrig något alternativ utan i så fall bara en del av det. Men jag ville ha något som var kort, lätt att komma ihåg och framförallt betydelsefullt för mig. Så en tisdag vid midnatt med hjälp från en vän så kom det fram, Elahava.

Namnet består av två hebreiska ord. 

El, som betyder Gud. Skaparen av kärlek och som älskar varenda en av oss. 

Ahava betyder kärlek. Inte bara kärlek som i en känsla utan kärlek som i en handling gentemot någon, att ge.

Vad kunde vara mer perfekt? 

Ahava finns i ett äktenskap, finns i att dela livet med någon, finns i en familj och hos vänner eller när man möter nya. 

Jag vill i mina bilder representera den vackra kärlek som finns mellan blivande man och hustru, kärleken mellan familjer, kärleken hos ett förälskat par eller bara kärleken som härjar bland vänner på en tillställning. 

Heart

Deeper in my

3 snabba saker om mig.

Resa ligger mig varmt om hjärtat. Främmande kulturer, människor, mat och färger har jag alltid dragits till. 

När jag reser så tycker jag om att berätta människors historier via bilder, det behöver inte alltid vara ord eller texter utan det kan vara kroppsspråk, uttryck eller linjer i ansiktet som kan få berätta sitt. Jag drömmer om att få jobba med foto internationellt, att få resa från destination till destination och göra vad jag älskar mest.

Min tillflykt är havet, där kan jag få andas ut och samla på mig energi. Det är något läkande med att ta en promenad längs strandkanten eller paddla ut med surfbrädan för att fånga en våg som tar dig tillbaka.​

Jag ÄLSKAR chips mer än vad jag borde, jag försöker behärska mig bland folk och ta ett i taget men när jag är hemma själv så är det FEEEEST

Got a question or want to book me?
Send me an email!

Email: hello@elahava.se

Tel: +46 723114418